Ναυάγιο ανοιχτά της Χίου – Oχτώ νεκροί και 29 αγνοούμενοι (video)10 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:33 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:41 μμ


Ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου με οχτώ ανθρώπους να είναι νεκροί και να αγνοούνται άλλοι 29, χτες το βράδυ σε τούρκικα χωρικά ύδατα.

Σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες ανάμεσα σε Χίο και Σμύρνη στην περιοχή Καραμπουρνάκι, ναυάγησε ανοιχτά της Χίου, μετά από ξαφνική ανατροπή του, κοντά στις Οινούσσες.

Όπως αναφέρει εφημερίδα της Χίου, στη λέμβο επέβαιναν 38 άτομα τα οποία είχαν προορισμό τη Χίο. Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η λέμβος ανατράπηκε με αποτέλεσμα όσοι επέβαιναν να βρεθούν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή πρόσφυγας που ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες εντόπισαν δύο νεκρούς στη θάλασσα και άλλους δύο νεκρούς στη στεριά, στην παραλία Kuyucak της περιοχής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της τουρκικής ακτοφυλακής με τη συμμετοχή μίας τουρκικής κορβέτας, δύο σκαφών, ελικοπτέρου και ενός αεροπλάνου της τουρκικής ακτοφυλακής.

Δείτε το video ντοκουμέντο που δημοσίευσε τούρκικο site:

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πέθανε ο «ήρωας του Αιγαίου», Κυριάκος Παπαδόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ για εξώδικο κατά της φοίτησης προσφύγων στα σχολεία: Δεν μπορούμε να αφήσουμε να υπερισχύσουν αυτές οι φωνές