ΕΛ.ΑΣ.: Πάνοπλοι αστυνομικοί «Ράμπο» στο κέντρο της Αθήνας (video)19 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:58 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:47 πμ


Αστυνομικοί «Κομάντος-Ράμπο» στο πλευρό των τουριστών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, στα πρότυπα μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, για την πρόληψη-αποτροπή έκνομων ενεργειών, ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κλειστά φορτηγάκια θα μένουν παροδικά στατικοί σε τουριστικά σημεία της πόλης, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πολυκαταστήματα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τα εναλλάσσουν.

Η κάθε ομάδα αποτελείται από 5 μέχρι 6 αστυνομικούς οι οποίοι επιβαίνουν σε βαν και θα αλλάζουν σημεία κάθε τρεις ώρες. Θα είναι φιλικοί στον πολίτη και ταυτόχρονα θα δίνουν ξεκάθαρη εικόνα άμεσης επέμβασης σε κάθε βίαιο περιστατικό.

Μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνουν και αυτόματα όπλα.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας αποτελεί κομμάτι του γενικότερου νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πάταξη της εγκληματικότητας που ξεκίνησε να σχεδιάζει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και θα εφαρμόζεται σταδιακά μετά τις 22 Ιουλίου.

Δείτε το video:

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Τρικυμία στο Λευκό Οίκο για τον Ερντογάν – Ο Τραμπ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια