ΕΛ.ΑΣ.: Πώς οι «αδιάφθοροι» έπιασαν τους επίορκους αστυνομικούς (video)21 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:05 μμ


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα, σε βάρος 33 μελών κυκλώματος, μεταξύ των οποίων είναι έξι αστυνομικοί, που εξέδιδαν και προμήθευαν με διαβατήρια σε αλλοδαπούς, κυρίως κακοποιούς, δύο χρόνια σχεδόν μετά την σχετική δικογραφία που είχε υποβάλει για την υπόθεση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2018, μετά από μακροχρόνια έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας, που υπέβαλε και την σχετική δικογραφία, ενώ οι αστυνομικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθώς δεν είχε προχωρήσει η ποινική διαδικασία.

Πρόκειται για πέντε αστυφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα Παγκρατίου, Βριλησσίων, Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θοδωρής Χρονόπουλος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση των «επίορκων» αστυνομικών.

Ο κ. Χρονόπουλος υποστήριξε ότι «οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσαν επί μήνες τους επίορκους αστυνομικούς». Ταυτόχρονα τόνισε με έμφαση ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το Σώμα και είναι απολύτως καταδικαστέες».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Η ταρίφα των αστυνομικών με τα πλαστά διαβατήρια

Οι αστυνομικοί και οι συνεργοί τους εξέδιδαν τα διαβατήρια για Αλβανούς κυρίως κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ακόμα και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ή σε άλλους που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις – βιτρίνες.

Από την δραστηριότητα αυτή αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, καθώς η «ταρίφα» κυμαινόταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα, ενώ οι υπόλοιποι υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που μπορούσαν να εκδίδουν τα πλαστά έγγραφα.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας ο εισαγγελέας διέταξε την συνέχιση της έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές Αρχές.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο

Νέα περιπέτεια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ: Τον «χτύπησε» ίωση του αναπνευστικού (video)