ΕΛ.ΑΣ.: Τέσσερις συλλήψεις κατά την εκκένωση κατάληψης (video)2 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:25 μμ


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2006 και είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για δύο Γάλλους πολίτες, μια Ιρανή και μια Ελληνίδα, που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη «Βανκούβερ» στο κτίριο, το οποίο ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση βρέθηκε σε χώρο του κτιρίου και μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών και της Ελληνίδας σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι εξέλιξη εργασίες για την ασφάλιση- σφράγιση του κτιρίου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αποτέλεσε το ορμητήριο των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν επεισόδια στην οδό Πατησίων, την περασμένη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΑΣΟΕΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση – Τέσσερις προσαγωγές (photos)