Ελένη Αντωνιάδου: «Δεν εργάστηκε στη NASA», γράφει η Telegraph19 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:46 μμ


Η Ελένη Αντωνιάδου έχει παρουσιαστεί ως ερευνήτρια και συνεργάτης της NASA. Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, έχει ξεσπάσει σάλος στο διαδίκτυο, καθώς μετά τη βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος», κάποια πρόσωπα αμφισβήτησαν την ιδιότητά της.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Telegraph» φιλοξενείται δήλωση εκπροσώπου της NASA που αναφέρει πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

«Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Ακόμα, αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών από τη δημιουργία της κούκλας.

Στην ιστοσελίδα της Mattel άλλωστε αναφέρεται πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για τη NASA, ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα.

Η Telegraph εξάλλου κάνει αναφορά και στον τρόπο παρουσίασης της Ελένης Αντωνιάδου από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που επανειλημμένως έχουν μιλήσει για μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες, πρωτοπόρο επιστήμονα, ενώ τη χαρακτηρίζουν και «ερευνήτρια της NASΑ».

Μεταξύ άλλων η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρεται ως βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, ακόμα και με ανύπαρκτα βραβεία, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes πάντως την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.

Η βρετανική εφημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε με τον Telegraph.

Άλλαξε το βιογραφικό της η Wikipedia

Στο μεταξύ άλλαξε και η Wikipedia το βιογραφικό της Ελένη Αντωνιάδου μετά τις αποκαλύψεις ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτρια της NASA και ότι αμφισβητούνται, παρά τις βραβεύσεις της, τα επιστημονικά της επιτεύγματα.

Σε νεότερο δημοσίευμα της διεθνούς ιντερνετικής εγκυκλοπαίδειας, σημειώνεται ότι «η ιδιότητά της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή, και ότι απλά συμμετείχε στη θερινή Ακαδημία της NASA.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Ελένη Αντωνιάδου: Σάλος στο διαδίκτυο για τη NASA – Τι απαντά