Ελένη Αντωνιάδου: «Θέλω να πιστεύω ότι έχει χώρο για μένα στην Ελλάδα»7 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:30 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:30 μμ


«Το πάθος μου είναι η επιστήμη μου» αναφέρει η Ελένη Αντωνιάδου, η ερευνήτρια στη NASA που έγινε η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη.

«Η δική μου επιστήμη έχει να κάνει με βλαστοκύτταρα και πως αυτά δημιουργούν ιστούς και όργανα για μεταμοσχεύσεις», εξηγεί.

Σχετικά με το brain drain σημειώνει ότι η ίδια έχει στα άμεσα σχέδια της συνεργασίες με την Ελλάδα. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για μένα εδώ κάποια στιγμή».

Όσον αφορά τη κούκλα Barbie προς τιμήν της, σημείωσε ότι αποτελεί ένα εφαλτήριο «για να μιλήσουμε για επαγγέλματα που δεν είναι δημοφιλή για κορίτσια».

Η Ελληνίδα επιστήμονας που έγινε κούκλα της Barbie (photos)

Μεγάλη τιμή για την Ελληνίδα ερευνήτρια στη NASA, Ελένη Αντωνιάδου, η οποία θα γίνει κούκλα της Barbie με αφορμή την επέτειο για τα 60 χρόνια της θρυλικής κούκλας.

Η Barbie για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εταιρεία Mattel γιορτάζει την 60η επέτειό της Barbie καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τιμάει τις γυναίκες από όλο τον κόσμο που μπορούν να αποτελέσουν σύγχρονα πρότυπα και πηγή έμπνευσης για όλο και περισσότερα κορίτσια.

Μια από αυτές τις γυναίκες που  θα γίνουν κούκλες Barbie είναι και η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια που διαπρέπει στη NASA και η οποία θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model.

«Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω»

Η κ. Αντωνιάδου δήλωσε σχετικά: «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!»

Τα επιτεύγματα και η δουλειά της Ελένης Αντωνιάδου αναγνωρίζονται παγκοσμίως καθώς έχει τεράστιες διακρίσεις στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μια μέθοδος που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Δημιούργησε μια τεχνική τραχεία

Η Ελληνίδα επιστήμονας και ερευνήτρια δημιούργησε μια τεχνική τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία σε έναν ασθενή που έπασχε από καρκίνο. Αυτό ήταν και το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανό που μεταμοσχέυθηκε ποτέ σε ασθενή και χάρισε στην κ. Αντωνιάδου τον τίτλο «Γυναίκα της Χρονιάς» για το 2013 στο Λονδίνο.

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie δήλωσε σχετικά: «Εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο για όλες τις ηλικίες», και συμπλήρωσε: «Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας η πρώτη Φεμινιστική Απεργία στην Ελλάδα