Ελένη Ράικου: Ζητάει αποζημίωση 300.000 ευρώ από Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη8 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:48 μμ


Στο ειδικό δικαστήριο αγωγών κακοδικίας τον Μάρτιο του 2018 θα συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει η τέως εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης, κατά της νυν εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και κατά των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη.

Με την αγωγή κακοδικίας, η E. Ράικου και ο σύζυγός της, ζητούν από την Ε. Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς, συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ (50.000 ευρώ από τον καθένα εισαγγελικό λειτουργό επί δύο) για την ηθική βλάβη που υπέστησαν.

Τι επικαλείται η Ε. Ράικου στην αγωγή κακοδικίας

Στην αγωγή κακοδικίας, η Ε. Ράικου επικαλείται ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η διαρροή που έγινε, ήταν ότι στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis, περιλαμβάνεται και ο Λάζαρος Καρνέσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια αρνηθεί οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της Novartis.

Την αγωγή κακοδικίας της Ε. Ράικου, την χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Το ειδικό δικαστήριο αγωγών κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος), συγκροτείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Αρείου Πάγου, ως πρόεδρό του, έναν σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου των δικηγόρων.

Τα μέλη του ειδικού δικαστηρίου αγωγών κακοδικίας, για το επόμενο έτος θα κληρωθούν τον ερχόμενο μήνα από το ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Η Ράικου κατέθεσε αγωγή κακοδικίας κατά της Τουλουπάκη για τη Novartis