Ελένη Τοπαλούδη: Βίντεο ντοκουμέντο – Το φορτηγάκι με τη λιπόθυμη φοιτήτρια (video)1 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:49 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:49 μμ


Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως, με το φορτηγάκι που οδηγούν οι δύο κατηγορούμενοι, μεταφέροντας τη λιπόθυμη Ελένη Τοπαλούδη για να την πετάξουν στον γκρεμό.

Την ώρα που η δίκη συνεχίζεται σε βαρύ κλίμα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δημοσιοποιεί βίντεο από την τελευταία διαδρομή της άτυχης φοιτήτριας από το μοιραίο σπίτι στους Πεύκους, στον γκρεμό όπου κατηγορούνται ότι την πέταξαν ο Ροδίτης και ο φίλος του.

Η Ελένη Τοπαλούδη κάθεται λιπόθυμη -όπως έχουν ισχυριστεί- στη θέση του συνοδηγού. Νωρίτερα οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να την είχαν χτυπήσει με μανία και να την είχαν απειλήσει με μαχαίρι. Στο βίντεο ο ένας από τους δύο κάθεται στην καρότσα και ο άλλος οδηγεί.

Αρνούνται την ευθύνη

Ο ένας τον άλλον «έδειξαν» ως εκείνον που στάθηκε στην άκρη του γκρεμού και πέταξε στη θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη, οι δύο κατηγορούμενοι, λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Μεταθέτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το φρικτό τέλος της φοιτήτριας που βρέθηκε βαριά χτυπημένη στη θάλασσα, επέλεξαν να απαντήσουν οι δύο κατηγορούμενοι σε ερώτηση που τους έκανε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, με αφορμή την κατάθεση του τρίτου λιμενικού υπαλλήλου, Λάζαρου Τουλγαρίδη, ο οποίος είχε φθάσει αμέσως στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας, ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να υποδείξουν το ακριβές σημείο από το οποίο κατακρημνίσθηκε το θύμα.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενος του ήταν αυτός που πέταξε τη φοιτήτρια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν έδειξε καν σημείο, λέγοντας στην εισαγγελέα πως αδυνατεί να της απαντήσει καθώς δεν είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Ο κ. Τουλγαρίδης στην κατάθεσή του ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για το συμβάν και πήγε στον όρμο Φώκια, σε δύσβατο σημείο, όπου είδε το πτώμα να επιπλέει. Είπε επίσης, ότι επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ζήτησε την συνδρομή δύτη ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το πτώμα από το νερό.

Με βάση το σημείο, στα μέσα του όρμου που εντοπίστηκε η σορός, και με άλλα δεδομένα όπως ο καιρός, τα ρεύματα κ.λπ., ο λιμενικός υπάλληλος επιχείρησε να προσδιορίσει στον χάρτη το σημείο από όπου πιθανότατα πέταξαν τη φοιτήτρια στη θάλασσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Δίκη Τοπαλούδη: Κατάθεση σοκ – «Έπρεπε να το τελειώσουμε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει» (video)