Ένοχος για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος5 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:00 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:00 μμ


Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανθόπουλο.

Ωστόσο κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και τους 3 συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών. Και σε αυτούς χορηγήθηκε αναστολή μέχρι το εφετείο.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα:

  • 1,7 εκ ευρώ για τον Γιαννη Ανθόπουλο συμπεριλαμανομένου του σπιτιού του στη Βούλα και
  • 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.

Επιπλέον στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα.

Στους Γιάννη Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco –μετέπειτα Gennet– για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.

Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»Ριχάρδος: Η στιγμή που φτάνει στις φυλακές Ναυπλίου – Βίντεο ντουκουμέντο