Εορτολόγιο Δεκεμβρίου 2019: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29/1229 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:01 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:01 πμ


Εορτολόγιο Δεκεμβρίου 2019: Σήμερα, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζουν τα παρακάτω ονόματα:

  • Βενιαμίν

Σάκης Αρναούτογλου: Σε αυτές τις περιοχές της Αττικής φέρνει χιόνια η «Ζηνοβία»

Χιόνια και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» που έχει χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «Ζηνοβία» αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα.

Η «Ζηνοβία» θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα, καθώς επίσης αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά.

Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.

Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σε ποιες περιοχές της Αττικής αναμένεται να χιονίσει τις επόμενες ώρες;

Με ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός παρουσιαστής δελτίων καιρού Σάκης Αρναούτογλου δίνει την απάντηση.

«Οσον αφορά στην Αττική, και τα τελευταία στοιχεία θέλουν τη θερμοκρασία χοντρικά από αργά τη νύχτα προς τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να μπορεί δώσει χιονοπτωσεις κατά διαστήματα πυκνές σε συνδυασμό και με ενισχυμένο βοριά στις παρακάτω ορεινές περιοχές του νομού αλλά και μέχρι σε και κάποια βόρεια προάστεια!

Οπως: ΔΙΟΝΥΣΟ, ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΒΑΡΝΑΒΑ, ΒΙΛΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΕΡΥΘΡΕΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΑΦΙΔΝΕΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΕΚΑΛΗ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ και πιθανώς ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Από τις προμεσημβρινές όμως ώρες και κυρίως προς το μεσημέρι της Κυριακής οι χιονοπτώσεις εξασθενούμενες θα πρέπει να μετατραπούν σταδιακά σε βροχή ή χιονόνερο στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές και να περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα…εκτός ίσως από το Διόνυσο, τη Νέα Πέντέλη το Βαρνάβα και τα Βίλια».

Πηγή photo: meteo.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή – Πού θα χτυπήσει