ΕΠΑΛ – Θεσσαλονίκη: Τι απαντά η καθηγήτρια για το βίντεο με τον μαθητή (video)27 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:36 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:24 μμ


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο που καταγράφει έναν μαθητή σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη να βρίζει χυδαία την καθηγήτριά του, για να του σβήσει μία απουσία.

Ο μαθητής με βίαιο τρόπο, απειλεί την καθηγήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες ακριβώς πίσω της. Η καθηγήτρια, παρά το απαράδεκτο ύφος του μαθητή, τον παρακολουθεί ψύχραιμη μέχρι την αποχώρησή του από την αίθουσα.

«Με τα παιδιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σε μια αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να είμαστε σαν Εκκλησία. Ακόμα κι αν τα παιδιά δεν τηρούν την τάξη, εγώ είμαι εκπαιδευτικός, πρέπει να είμαι ψύχραιμη, να δείχνω τον δρόμο. Για τα υπόλοιπα θα ενημερώσω και θα ενημερωθώ από τους αρμόδιους φορείς για το πώς θα κινηθώ», αναφέρει μεταξύ άλλων η καθηγήτρια.

Κεραμέως: Περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στα σχολεία

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

Περσινό το βίντεο – Τιμωρήθηκε ο μαθητής

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, , το επίμαχο βίντεο με την ακραία συμπεριφορά του μαθητή αφορά σε περιστατικό που είχε καταγραφεί πριν από ένα χρόνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρσι σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τώρα έγινε γνωστό με την κυκλοφορία του βίντεο στο διαδίκτυο – Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κόμπι Μπράιαντ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα (photos-video)