Επαμεινώνδας Κορκονέας: Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου29 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:19 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:19 πμ


Σήμερα, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναμένεται να πέσει η αυλαία της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Μετατροπή της κατηγορίας προτείνει ο εισαγγελέας

Το Εφετείο θα ανακοινώσει την κρίση του τόσο για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη, όσο και για τον συνάδελφό του του, Βασίλη Σαραλιώτη, που βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι την τελική κρίση της υπόθεσης.

Η απόφαση είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο, η εμφάνιση ενός δικηγόρου, ο οποίος ενημέρωσε τους δικαστές ότι ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έμελλε να δώσει ακόμα μια παράταση στην έκδοση της απόφασης.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό µε την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία µε άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία µε ενδεχόμενο δόλο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή.

Σημειώνεται πως ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ενώ ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε µε περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σούζαν Ίτον: «Πάγωσαν» οι ανακριτές – Νέες αποκαλύψεις από τον δολοφόνο της