«Επίδομα σφραγίδας»: Όταν ο Βηματοδότης ζητάει συγγνώμη για την τρολιά από το Βατράχι – Πώς δικαιολογείται

3

Συγγνώμη ζητά ο Βηματοδότης για την τρολιά που έγινε viral με το «επίδομα σφραγίδας» στους δημοσίους υπαλλήλους.

To «θέμα» δημοσίευσε πρώτο η σατιρική ιστοσελίδα «Βατράχι» και αναπαρήγαγε ως ρεπορτάζ η παραπολιτική στήλη του Βήματος, για να ακολουθήσουν πλήθος μεγάλων ενημερωτικών sites.

Σήμερα ο Βηματοδότης αποδίδει το λάθος στη «θερινή ραστώνη» και τη «Βαρουφακιάδα που κυριαρχούσε», που είχε ως αποτέλεσμα «να αναπαραχθεί μια είδηση» η οποία «καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα», χωρίς «κανείς να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει την είδηση», όπως βέβαια ούτε και ο ίδιος ο Βηματοδότης.

Αναλυτικά ο Βηματοδότης αναφέρει τα εξής:

«Συγγνώμη, λάθος

Κάτι ο καύσωνας και η καλοκαιρινή ραστώνη, κάτι η Βαρουφακιάδα που κυριαρχούσε, δεν ήθελε και πολύ να αναπαραχθεί μια είδηση, η οποία βεβαίως καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Πρόκειται για το δήθεν επίδομα σφραγίδας 50 ευρώ που χορηγεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο δημοσίευσε ένα site και έκανε γρήγορα τον γύρο του Διαδικτύου, χωρίς κανείς να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει την είδηση.

Δικαίως λοιπόν το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία λέει ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ούτε υπάρχει καμία εισηγητική έκθεση. Ούτε βεβαίως υπάρχει ανακοίνωση της ΝΔ που να καυτηριάζει το γεγονός. Το υπουργείο το μόνο που διαβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση θα αφήσει τη σφραγίδα της στη δημόσια διοίκηση».

Tweet Μανδραβέλη

Πολλά σχόλια προκαλεί και tweet του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, το οποίο ανάρτησε μετά τον σάλο που ξέσπασε για την αναπαραγωγή της τρολιάς.