Επίθεση σε ΜΑΤ: Το βανάκι της αστυνομίας που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ (photos)11 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:39 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:53 μμ


Επίθεση σε βαν της αστυνομίας σημειώθηκε από κουκουλοφόρους στην ΑΣΟΕΕ. Η επίθεση έγινε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο στο πίσω μέρος τους κτιρίου.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, άγνωστα άτομα, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν σφυριά και κουκούλες, βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο στο πλαίσιο του σχεδίου αστυνόμευσης της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ούτε διαψεύδονται προς το παρόν, ένας από τους αστυνομικούς της διμοιρίας πυροβόλησε στον αέρα για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους. Ο ίδιος άνδρας τραυματίσθηκε στο χέρι και έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις προσαγωγές. Πρόκειται για τον ίδιο αστυνομικό που είχε τραυματιστεί τον Νοέμβριο στο Α.Τ Ομόνοιας.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε την ώρα που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα ασφαλείας στα οποία μετείχαν 2.000 αστυνομικοί για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ενώ στο κέντρο της Αθήνας γίνονταν επεισόδια στην περιοχή του Συντάγματος κατά την πορεία των εκπαιδευτικών.

Το λεωφορείο της αστυνομίας που δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του σχεδίου αστυνόμευσης Περσέας (από τα αρχικά των λέξεων Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης), που αφορά το κέντρο της Αθήνας. Είχε εκπονηθεί μετά την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Περιφέρεια Αττικής: Εμπρηστική επίθεση σε κρατικά οχήματα (photos)

Δολοφονία Κέρκυρα: Αυτοτραυματίστηκε ο παιδοκτόνος σε κρίση πανικού

Πατέρας Τοπαλούδη: Μπορεί να κρύβεται κύκλωμα πίσω από τη δολοφονία