Επτά παιδιά πνίγηκαν στο Αγαθονήσι17 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 8:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:32 μμ


Έξι ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος είναι ανάμεσα στα 16 άτομα που έχασαν την ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Αγαθονήσι, όταν βυθίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες.

Τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους, δύο γυναίκες και ένας άνδρας κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι σε παραλία του Αγαθονησίου.

Οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων αλλά και οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου με σκάφος του λιμενικού σώματος.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά (Τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι).

Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και σε αυτό σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση επέβαιναν συνολικά 21 άτομα.

Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των ερευνών για τον εντοπισμό επιζώντων είναι αρνητικά, ενώ είναι άγνωστο αν η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα μπορέσει να συνεχιστεί αύριο, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.