Φωτιά Μάτι: Οδυνηρή ανάμνηση το οικόπεδο με τις 26 ψυχές (photos- video)23 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:45 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:17 πμ
mati


Φωτιά στην Αττική: Πέρασε ένας χρόνος από τη φωτιά στο Μάτι που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για εθνική τραγωδία στην οποία 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι εικόνες που ήρθαν στην δημοσιότητα πέρυσι προκάλεσαν ρίγη. Μια από τις πιο φρικιαστικές εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου ήταν οι 26 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί αγκαλιασμένοι σε ένα οικόπεδο στην Αργυρά Ακτή. 

Πέθαναν αγκαλιασμένοι

Οι σοροί των ανθρώπων εντοπίστηκαν την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Τα απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε χωράφι, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά τελικά εγκλωβίστηκαν….

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από το οικόπεδο του θανάτου όπως είναι σήμερα:

oikopedo-frikis-2

oikopedo-frikis-1

oikopedo-frikis-3

oikopedo-frikis-7oikopedo-frikis-8

Φτιάχνουν πάρκο για τις 9χρονες που πέθαναν αγκαλιασμένες

Η περίπτωση της Σοφίας και της Βασιλικής είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στη φωτιά στο Μάτι. Οι δύο εννιάχρονες δίδυμες με τα εκφραστικά μάτια, είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο- αλλά και τον διεθνή Τύπο- τον Ιούλιο του 2018 όταν βρέθηκαν νεκρές στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιά τους, που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να προστατεύσουν από τις φλόγες βάζοντας μπροστά το σώμα τους.

paidakia

Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου, όπως και οι άλλες 100 ψυχές που «μαρτύρησαν» στο Μάτι, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ.

Για να τιμήσει τη μνήμη τους, ο στενός φίλος της οικογένειας, Άγγελος Κοντοθάνος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μαυρολιθαριτών, διοργανώνουν πανελλήνιο έρανο ώστε να φτιαχτεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο, το «Πάρκο της Σοφίας και της Ελένης», στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, όπου τα δύο κοριτσάκια και οι γονείς τους συνήθιζαν να εξορμούν.

Ο σχετικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί είναι ο ακόλουθος:

Δικαιούχος: Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών
Τράπεζα Eurobank
Swift : ERBKGRAAXXX
IBAN : GR2402600340000730200997561

Φωτογραφίες από iefimerida.gr, twitter

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Yπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (photos – video)