Γιατί ο Παπαντωνίου συναντήθηκε με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στον Κορυδαλλό (video)26 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 8:53 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:53 μμ


Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open είχε μια απρόσμενη συνάντηση όταν μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» ζήτησε να τον δει.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε δεκτό το αίτημα και πράγματι είχε ένα σύντομο τετ – α – τετ παρουσία αστυνομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open η συνάντηση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπαντωνίου και τα μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς» θα συνυπάρχουν στην καθημερινότητά τους, με δεδομένο ότι βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα των φυλακών.

«Η προφυλάκιση στηρίζεται σε άλλα κριτήρια, όπως ο κίνδυνος φυγής από τη χώρα»

Θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος του Γιάννου Παπαντωνίου, Αρης Χαραλαμπάκης, μιλώντας προ ημερών στο κεντρικό δελτίο του Open και την Έλλη Στάη υποστήριξε πως ο πελάτης του υφίσταται μια μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος,  «είμαι προσεκτικός για ζητήματα που καλείται να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», προσθέτοντας πως «καθήκον ημών των νομικών είναι να διαφυλάξουμε και το κύρος της Δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στους λόγους που δεν έπεισε ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη μαραθώνια απολογία του, ο κ. Χαραλαμπάκης σχολίασε πως «στόχος της ανάκρισης δεν είναι να κρίνει την επίμαχη υπόθεση και να αξιολογήσει τη δικογραφία. Η ανάκριση συλλέγει αποδεικτικό υλικό. Η προφυλάκιση στηρίζεται σε άλλα κριτήρια, όπως ο κίνδυνος φυγής από τη χώρα».

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες, όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου», ανέφερε.

«Το βασικό ζητούμενο είναι από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με την πρώτη επίσκεψή του στις φυλακές Κορυδαλλού σχολίασε πως συζήτησαν τα επόμενα βήματα, αλλά δεν έχουν αποφασιστεί οι επόμενες κινήσεις μετά την προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Από τον Σημίτη στον Κυριάκο ένας… Παπαντωνίου δρόμος

«Αδειάζει» τον Παπαντωνίου ο δικηγόρος του: Δεν είναι σύνηθες να μεταφέρονται χρήματα σε φακέλους (video)