H απάντηση της ΕΡΤ στις «αποκαλύψεις» Κυρανάκη για το κόστος νέας σειράς14 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:47 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:47 μμ


Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έδωσε με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ.

«”Αποκαλυπτικά” στοιχεία για το κόστος σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ έδωσε σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τα οποία άντλησε με κόπο μετά από εξαντλητική έρευνα στη… Διαύγεια.

Είναι γνωστό ότι μετά από δέκα χρόνια απουσίας η ΕΡΤ επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική μυθοπλασία, όπως απαιτούν οι Έλληνες πολίτες και επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος.

Το έναυσμα θα δοθεί μέσα στην τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν με τη μεταφορά ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, τη «Ζωή εν τάφω» του Στρατή Μυριβήλη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάσσος Ψαρράς, που επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την ελληνική λογοτεχνία, ενώ παίζουν περισσότεροι από 150 γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.α.

Η ΕΡΤ είναι μια υγιής επιχείρηση που διαθέτει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο τους πόρους της, που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος, στην παραγωγή υψηλής ποιότητας πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Οι προτάσεις των παραγωγών εξετάζονται από θεσμοθετημένη επιτροπή και όλες οι οικονομικές αποφάσεις αναρτώνται στην Διαύγεια.

Η ΕΡΤ στηρίζει ενεργά τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, είτε αφορά στον κινηματογράφο είτε στην μυθοπλασία, ιδίως όταν αυτή αναδεικνύει την παλαιότερη και σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ διασώζει την ελληνική γλώσσα και διαχέει τον ελληνικό πολιτισμό στο σπίτι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας – την ίδια στιγμή που εύπεπτα προγράμματα … ανατολίτικης αισθητικής και προέλευσης προσφέρονται από άλλους διαύλους προς μαζική κατανάλωση.

Αυτό οφείλει να κάνει η ΕΡΤ και αυτό θα κάνει έχοντας το βλέμμα στο μέλλον και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να υπηρετεί τους στόχους της, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται από αυτό».

Λεοντής: Θα παρακαλούσα τον κ. Κυρανάκη να μπει στον κόπο να διαβάσει αυτό το θαυμάσιο έργο

«Μεταφέρουμε στην μικρή οθόνη ένα από τα πιο γνωστά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, που έχει μεταφραστεί σε 48 γλώσσες. Αντί άλλου σχολίου, θα παρακαλούσα τον κ. Κυρανάκη να μπει στον κόπο να διαβάσει αυτό το θαυμάσιο έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι «αποκαλύψεις» Κυρανάκη

Μιλώντας στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Νέο Κανάλι, το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποστήριξε ότι σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η νέα τηλεοπτική σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Η Ζωή εν τάφω» της ΕΡΤ θα στοιχίσει στους Έλληνες φορολογούμενους 1.139.440 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι εργοδοτικές εισφορές ύψους 176.976, το συνολικό κόστος φτάνει στα 1.316.416 ευρώ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Χαμός με τον Κυρανάκη: Λέει ότι η ΝΔ θα πληρώσει τα δάνειά της με κρατική επιχορήγηση (video)