Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου καταγγέλλει το Open: «Δεν πήραν την συναίνεση μας» (video)26 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:04 μμ


Μέσω της σελίδας Justice For Zak/Zackie η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου καταγγέλλει το OPEN, ότι παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη, δηλώσεις του αδελφού του Ζακ, Νίκου Κωστόπουλου ως αποκλειστικές, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του.

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού καταγγέλλει επίσης, το κανάλι για μετάδοση «ψευδών πληροφοριών».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κατά τη διάρκεια του σημερινού (σ.σ: της Πέμπτης 25/10) δελτίου ειδήσεων του Open – Η Ανοιχτή Τηλεόραση μεταδόθηκαν.. δηλώσεις του Νίκου Κωστόπουλου, αδερφού του Zak χωρίς τη συναίνεσή του και εμπεριέχοντας ψευδείς πληροφορίες όπως π.χ. ότι ταξίδεψε στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της επιθυμίας της οικογένειας να παρεμβαίνει στο δημόσιο λόγο όποτε αυτή κρίνει. Για οποιαδήποτε ανάλογη πρακτική στο εξής θα ακολουθούνται οι νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι δημοσιογράφοι που έχουν αιτήματα για συνεντεύξεις προς την οικογένεια και τους φίλους του Ζακ παρακαλούνται να απευθύνονται στη διαχείριση της σελίδας. Θέλουμε τον Τύπο αρωγό στην προσπάθεια διαλεύκανσης της δολοφονίας του Ζακ και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα ζητάμε να γίνει σεβαστό το πένθος των οικείων του.»

Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: «Άφησαν τον κοσμηματοπώλη να καθαρίσει και μετά απέκλεισαν τον χώρο»