Ηλεία: Κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά για τη δολοφονία του ιερέα21 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:31 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:31 πμ


Στην επικαιρότητα επέστρεψε ξανά το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αυτό της δολοφονίας του ιερέα. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν η παπαδιά με τον εραστή της σε ισόβια, ενώ η ίδια ποινή τους επιβλήθηκε και στο Εφετείο.

Κανένα ελαφρυντικό για την παπαδιά και τον εραστή της

Την Τρίτη συζητήθηκε η αίτηση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που – όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο – δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό κι έτσι η παπαδιά που ενεπλάκη στην δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2012 μαζί με τον εραστή της παραμένουν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά.

Πρωτόδικα καταδικάστηκαν και οι δυο σε ισόβια. Η ίδια ποινή τους επιβλήθηκε και στο Εφετείο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Espressonews», η παπαδιά ζητεί να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που της επέβαλε ισόβια κάθειρξη. Ο εισαγγελικός λειτουργός ανακοίνωσε: «Αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών στην κατηγορούμενη». Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς λέγοντας ότι «το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορουμένου της».

«Τον δολοφόνησα για να αποδείξω την αγάπη μου»

Ο εραστής της Θεοδώρας Καρβελά, Νίκος Παναγόπουλος, είχε ομολογήσει στο δικαστήριο ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε ισχυριστεί: «Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο. Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της «φάει» την περιουσία, και ότι «ξέρω τι πρέπει να κάνω». Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν», είχε πει την άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κόντρα με το Άγιο Φως: Ποιοι αμφισβητούν το θαύμα (video)

Γέρακας: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM – Πήραν τα λεφτά και έγιναν καπνός