Ηλίας Καλαϊτζής: O πολύτεκνος αστυνομικός που σκοτώθηκε στην Τύμφη (photos)14 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:34 μμ


Στο πένθος βυθίστηκε η Πρέβεζα με τον άδικο χαμό του  Ηλία Καλαϊτζή που σκοτώθηκε στην Τύμφη. Ο 39χρονος, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε σε χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες στην Τύμφη. Η σπαρακτική έκκληση της γυναίκας του λίγο πριν ανασυρθεί νεκρός.

Γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα

Ο 39χρονος αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής επιχείρησε μαζί με δύο φίλους του να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι, όταν γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μετά από πολύωρες έρευνες ο 39χρονος αστυνομικός, βρέθηκε τελικά νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του. Ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Η έκκληση και η τραγική ειρωνεία

Από το Σάββατο φίλοι, γνωστοί και συγγενείς εύχονταν μόνο να βρεθεί ζωντανός. Η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοείτο έκανε μια σπαρακτική έκκληση μέσω Facebook: 

«Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του».  Η τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας είχε χθες τα γενέθλια του.

 Η αγάπη για τη φύση

Ο Ηλίας Καλαϊτζής αγαπούσε τη φύση και το ορεινό τρέξιμο. Σε παλαιότερο άρθρο του στο adventure.com είχε περιγράψει τα συναισθήματα του από την επαφή με τη φύση στα βουνά.

Έγραφε μεταξύ άλλων:

«Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ιωάννινα: Νεκρός βρέθηκε ο πεζοπόρος αστυνομικός

Φωτογραφίες από prevezabest.blogspot.com