Ίμια: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Τούρκοι «τραμπουκίζουν» Έλληνες ψαράδες26 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:16 μμ


Οι προκλήσεις από τους Τούρκους, σε Έλληνες ψαράδες στην περιοχή γύρω από τα Ίμια είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Όπως φαίνεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το Open, σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής δεν αφήνουν σε ησυχία τα ελληνικά αλιευτικά ούτε τη μέρα, αλλά ούτε τη νύχτα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, πλέουν σε απόσταση αναπνοής από τα καΐκια των Καλύμνιων ψαράδων, με κίνδυνο να προκληθεί σοβαρό ατύχημα. Παραβιάζοντας τα θαλάσσια σύνορα, οι Τούρκοι προκαλούν επανειλημμένων και καθημερινά, τραμπουκίζοντας τους ψαράδες που δουλεύουν για το μεροκάματο.

Νέες προκλητικές συμπεριφορές

Τα δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής για αρκετά λεπτά ηχούσαν τις σειρήνες και παρενοχλούσαν τους ψαράδες που βρίσκονταν στα ελληνικά ύδατα. Οι Έλληνες δεν απάντησαν στις προκλήσεις και έτσι μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν και τα τουρκικά σκάφη.

Ένα από τα δύο σκάφη έκανε μάλιστα επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τη βάρκα των Ελλήνων. Τα φαινόμενα αυτά μάλιστα είναι σχεδόν καθημερινά όπως φαίνεται, καθώς οι ψαράδες καταγγέλλουν ότι συνεχώς τους κόβουν τα παραγάδια. Τα περιστατικά με παρενοχλήσεις στους Έλληνες ψαράδες είναι συχνά στην περιοχή γύρω από τα Ίμια, με το τελευταίο περιστατικό να φτάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δείτε το video από το Open:

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: 

Τουρκικά αεροσκάφη: Πτήσεις πάνω από Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη