Καιρός: Παγωμένα Χριστούγεννα – Υπό το μηδέν η θερμοκρασία στα ορεινά25 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:12 μμ


Θερμοκρασίες υπό το μηδέν σημειώθηκαν το πρωί των Χριστουγέννων στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ανήλιο Μετσόβου (-3,8), στη Βλάστη Κοζάνης (-2,8), στο Περτούλι Τρικάλων (-2,8), στο Βαρικό Φλώρινας (-2,8), στο Μέτσοβο (-2,7) και στο Νευροκόπι (-2,6 βαθμοί).

Σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και σε ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλότερα, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-8,4 βαθμοί), στο Χ/Κ Παρνασσού στα 1.950 μέτρα (-4,9 βαθμοί) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3,6 βαθμοί).

Καιρός: Ψυχρή εισβολή – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (video)

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να φέρει η ψυχρή εισβολή τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του καιρού και τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, στα τέλη της εβδομάδας περιμένουμε «ψυχρή εισβολή». Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Αττική και σε άλλα χαμηλά γεωγραφικά υψόμετρα.

Αρναούτογλου: Aπό τα βόρεια θα ξεκινήσει η ψυχρή εισβολή

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μέσω του Facebook του ενημέρωσε τον κόσμο πως «ο φετινός χειμώνας ετοιμάζει την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας».

Αυτό θα συμβεί σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο «κυρίως από την πλευρά της θερμοκρασίας και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας!».

Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι προς το παρόν τουλάχιστον «δείχνουν να είναι σχετικά περιορισμένες και να εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα».

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Καιρός: «Λευκά» Χριστούγεννα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει