Καιρός: Ψυχρή εισβολή – Χιόνια και καταιγίδες από αύριο (video)4 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:17 μμ


Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια.

Αυτό θα συμβεί, κυρίως, σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές, με βασικά χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές-ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τους θυελλώδεις ανέμους που ίσως οδηγήσουν και σε απαγορευτικό απόπλου.

Επίσης, θα υπάρξει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι της τάξης των 12 με 15 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές των τελευταίων ημερών.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη νύχτα της Τρίτης με βροχές στα δυτικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά. Μέσα στην αυριανή ημέρα τα χιόνια θα κατέβουν υψόμετρο στη βόρεια χώρα όπου ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και μέσα σε πόλεις.

Παράλληλα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική χώρα. Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στο σύνολο των ορεινών της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και πιο χαμηλά στην Κεντρική Ελλάδα.

Στην Αττική αύριο Τετάρτη θα αρχίσει να βρέχει το μεσημέρι και τη νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά.

Στον Νομό Θεσσαλονίκης αναμένουμε χιονόνερο και χιόνια στα βουνά που βαθμιαία θα επεκταθούν και πιο χαμηλά χωρίς να αποκλείεται από το απόγευμα να χιονίσει και σε πιο κεντρικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο Πέλαγος, της τάξεως των 8 έως 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για απαγορευτικά απόπλου να είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Καιρός με χιόνια

α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.

β. Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ 1α) ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Γρίπη: Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 5/2 σε Αττική και επαρχία