Καιρός: Ψυχρή εισβολή δείχνουν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων (photos)8 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:14 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:14 μμ


Ψυχρή εισβολή δείχνουν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, για τις επόμενες μέρες του Νοεμβρίου, με τις καλές και ηλιόλουστες μέρες να δίνουν τη θέση τους σε μουντές και συννεφιασμένες.

Ο Νοέμβριος εξακολουθεί να κυλά με απροσδόκητα υψηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά -κυρίως- για τις χώρες της Σκανδιναβίας και όλα δείχνουν ότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αυτό το ζεστό σκηνικό του καιρού θα αλλάξει.

Και θα αλλάξει προς το πιο… φυσιολογικό, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει αισθητή πτώση στη Βόρεια Ευρώπη και πλέον θα ξεκινήσει και η περίοδος της καθόδου ψυχρών μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Καιρός: Τάση για ψυχρή εισβολή δείχνουν καθαρά τα προγνωστικά μοντέλα (photos)

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, υπάρχει τάση για την πρώτη ουσιαστική ψυχρή εισβολή που θα καταφέρει να φτάσει και στην Ελλάδα.

Καιρός: Τάση για ψυχρή εισβολή δείχνουν καθαρά τα προγνωστικά μοντέλα (photos)

Φυσικά, ακόμα οι μέρες είναι πολλές, καθώς αυτή η τάση εμφανίζεται από τις 15 Νοέμβρη και μετά, αλλά καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο στον ορίζοντα, αξίζει να τονιστεί.

Καιρός: Τάση για ψυχρή εισβολή δείχνουν καθαρά τα προγνωστικά μοντέλα (photos)

Η θερμοκρασία, ουσιαστικά και σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 8-10 βαθμών, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η αλλαγή στον καιρό θα φέρει και τα πρώτα χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Άναυδος ο Σάκης Αρναούτογλου από τις καιρικές εξελίξεις – «Δυστυχώς…» (video)

Καιρός: Γιατί ο Αρναούτογλου εύχεται να… πέσει έξω στις προβλέψεις του για τον Νοέμβριο (video)