Καιρός: Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για το επόμενο δεκαήμερο25 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:39 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:51 μμ


Την πρόγνωσή του για τον καιρό το επόμενο δεκαήμερο έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o γνωστός μετεωρολόγος παρουσιάζει το μετεώγραμμα των επόμενων ημερών.

«Κάθε μέρα κι ένα «τσικ» λιγότερη ζέστη.. Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για υπολογίστε χοντρικά τη θερμοκρασία στην περιοχή σας!». Πράγματι, στην εικόνα παρουσιάζονται οι πτωτικές τιμές της θερμοκρασίας, όσο πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβρη, με τη διαφορά να είναι αισθητή. Για παράδειγμα, σήμερα Κυριακή, η μέση μέγιστη θερμοκρασία φτάνει τους 36 βαθμούς, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου δεν θα ξεπεράσει τους 32».

Στο μετεώγραμμα υπάρχουν μάλιστα και οι εξής σημειώσεις: «Για τις παράκτιες περιοχές και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη τη μέγιστη θερμοκρασία, ενώ για τα ορεινά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη και τη μέγιστη και την ελάχιστη θερμοκρασία».

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

· Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

· Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κάρπαθος: Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που βρήκε νεκρούς τους δύο δύτες (video)

Σοκ στo Αίγιο: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 67χρονη και το εγγονάκι της