Κακοκαιρία: Χείμαρροι οι δρόμοι στη Σύμη – Εικόνες σοκ (video)25 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:10 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:19 μμ


Ιδιαιτέρως αισθητή έχει γίνει η κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες. Εικόνες σοκ έρχονται και από τη Σύμη.

Στο νησί οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αφού η νεροποντή που έπεσε έχει δημιουργήσει ορμητικούς χείμαρρους, άκρως επικίνδυνους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Σύμφωνα με το Symi tv τα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Σαλαχούρη ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση σε όλο το νησί.

Ρόδος – Κακοκαιρία: Απαγόρευση απόπλου και καθήλωση αεροσκαφών

Στα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί, η ένταση των ανέμων ξεπερνά τα 8 και σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 9 μποφόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών. Καθηλωμένα παραμένουν επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας αυτής και τα αεροσκάφη που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Στην περιοχή του Ζέφυρου, στην πόλη της Ρόδου, και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλά από τα σχολεία με ευθύνη των διευθυντών και των συλλόγων καθηγητών και γονέων, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για κάποιες ώρες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκονται πάντως σε πλήρη ετοιμότητα -τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και ο Δήμοε Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- παρεμβαίνοντας έτσι όπου χρειάζεται. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται επίσης και οι λιμενικές αρχές σε ολόκληρο το νομό.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Δόθηκε στην κυκλοφορία η Αθηνών-Κορίνθου