Κακοκαιρία: Δύσκολη νύχτα – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας (video)6 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 7:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:29 μμ


Κακοκαιρία: Για χιόνια στο σύνολο της Αττικής τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή κάνει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το πρωί της Παρασκευής θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως είπε μάλιστα, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας, αφού η ψυχρή μάζα θα έρθει πάνω από τον νομό Αττικής.

Στην Αττική εκδηλώνονται από το πρωί χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και θα συνεχιστούν σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου έως το πρωί της Παρασκευής. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, χιόνια θα πέσουν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, 7 Φεβρουαρίου, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Ο καιρός την Πέμπτη

Κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις, επίσης, σημειώνονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι – Πού είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες