Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Τέσσερις νεκροί ο τραγικός απολογισμός – Εικόνες «αποκάλυψης»26 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:10 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:10 πμ


Η κακοκαιρία «Γηρυονής» σάρωσε τη χώρα αφήνοντας πίσω της τον τραγικό απολογισμό των τεσσάρων νεκρών σε Αντίρριο, Κω και Ρόδο.

Δύο άνθρωποι, ελληνικής καταγωγής, έχασαν τη ζωή τους στο Αντίρριο όταν το σκάφος που επέβαιναν ανετράπη.

Σύμφωνα με τους δύτες του Λιμενικού, στην προπέλα του ιστιοπλοϊκού είχε μπλεχτεί ένα σχοινί.

Τα σημάδια δείχνουν την σφοδρότητα με την οποία χτυπούσε το σκάφος πάνω στην προβλήτα του λιμανιού.

Στη Ρόδο, μια 75χρονη γυναίκα παρασύρθηκε απ τα νερά που κατέκλυσαν το σπίτι της με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, ενώ στην Κω ακόμα μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, η οποία νωρίς το πρωί είχε πάει για κολύμπι όπως κάθε μέρα, αφού επρόκειτο για χειμερινή κολυμβήτρια.

Εκτός από τους θανάτους, η κακοκαιρία «Γηρυονής» άφησε πίσω της καταστροφές σε οδικά δίκτυα, σπίτια και υποδομές.

Προβλήματα στην Χαλκιδική

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ επενέβη και για την μεταφορά άνδρα από ποιμνιοστάσιο σε ασφαλές σημείο. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή και η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις από τις οποίες οι 14 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων.

Τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή βρίσκονται σε ύφεση. Η πυροσβεστική ωστόσο είναι σε επιφυλακή.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Δέλτα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Λουδία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην περιοχή Δέλτα Χαλκηδόνας έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και υπάρχει ο σχετικός έλεγχος.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Εορτολόγιο Νοεμβρίου 2019 – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26/11