Κακοκαιρία: Νέο, πιο σφοδρό κύμα με χιόνια και παγετό – Πότε θα χτυπήσει (video)2 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:40 μμ


Νέο κύμα κακοκαιρίας, πιο σφοδρό από το προηγούμενο, θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας λίγο πριν τα Θεοφάνεια, με χιόνια και παγετό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας θα μετατοπιστεί προς την περιοχή της Ρόδου και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια να κινηθούν για άλλη μια φορά προς την Ελλάδα.

Οι πολικές αέριες μάζες θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα, όμως ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Τα Θεοφάνεια θα έχουμε το ισχυρότερο τμήμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία.

Από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα εστιαστεί η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ειδικότερα θα επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και τα 10 μποφόρ, άρα θα έχουμε και πρόβλημα με απαγορευτικά στα λιμάνια και ο υδράργυρος θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Στην Αθήνα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια, αρκετά πυκνές ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κίναρος – κυρά Ρηνιώ: «Αυτός είναι ο χειρότερος φόβος της», λέει η κόρη της (video)