Κακοκαιρία: Πού θα χιονίσει τις επόμενες μέρες – Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού (video)3 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:45 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:46 μμ


Καιρός: Ψυχρές αέριες μάζες θα πλήξουν τη χώρα μας κατά το από την Τετάρτη 05/02, φέρνοντας κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε αν και πού τελικά θα χιονίσει, ρίχνοντας αισθητά τον πήχη των προσδοκιών και τονίζοντας πως οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά.

Αναλυτικά:

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης μεταβολής, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων.

Τη σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης, θα ακολουθήσει η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ των 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Σε χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ των δέκα και 12 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Γρίπη: Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 4/2 – Σε ποιες περιοχές