Καμερούν: Αίσιο τέλος στην «περιπέτεια» – Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί22 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:40 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:43 πμ


Ευχάριστα νέα καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν, απελευθερώθηκαν.

Οι Έλληνες κρατούνταν όμηροι από το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου, όταν σημειώθηκε ένοπλη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν. Οι έξι πειρατές που είχαν βαρύ οπλισμό, απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος, πέντε εκ των οποίων ήταν οι Έλληνες ναυτικοί.

Την είδηση της απελευθέρωσης των πέντε Ελλήνων ναυτικών γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους».

Δείτε την ανάρτηση:

Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους #Πλακιωτάκης

Geplaatst door Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis op Woensdag 22 januari 2020