Κάπα Research: Το 65% των νησιωτών θεωρούν τους μετανάστες απειλή για την Ελλάδα

Εννιά στους δέκα απάντησαν ότι έχει επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία και το ηθικό των κατοίκων των νησιών Λέσβου, Σάμου και Χίου από το προσφυγικό - μεταναστευτικό.21 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:24 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:26 μμ


Ως πηγή μεγάλων δεινών βλέπουν οι νησιώτες Λέσβου, Σάμου και Χίου τους μετανάστες, θεωρώντας μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό ότι αποτελούν απειλή για τη χώρα.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας που διενεργήθηκε στα τρία νησιά για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την οποία ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε προχθές στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Το 65% των ερωτώμενων στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research (σε δείγμα 1.203 ατόμων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τις 11-13 Φεβρουαρίου) ανέφερε ότι οι πρόσφυγες – μετανάστες αποτελούν απειλή για τη χώρα μας.

Το 90% απάντησε ότι οι αυξημένες ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά το νησί τους και το 56% εκτιμά ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Το 78% απαντά ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ενώ το 94% αναφέρει ότι η ψυχολογία και το ηθικό των κατοίκων έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Το 70% τονίζει ότι αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια και το 45% θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο ότι το καθεστώς που επικρατεί στη χώρα μας είναι αρκετά δεκτικό.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: 

Θεσσαλονίκη: Νέα έκρηξη σε ΑΤΜ τα ξημερώματα

Πηγή: Καθημερινή