Κατάληψη Κουκάκι: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των παιδιών του Ινδαρέ13 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:38 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:09 μμ


Οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, που ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έδειξαν ότι στα τρία κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα επί 65 πειστηρίων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα ευρήματα συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν για την εκκένωση των κτιρίων, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Παράλληλα, στους χώρους των κτιρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν άλλα δέκα αποτυπώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες εξαφάνισαν επιμελώς κάθε ίχνος παρουσίας τους στα κτίρια, ενώ επιχειρούσαν με γάντια κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Σε έντυπο οδηγιών που εντοπίστηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόστηκαν κατά γράμμα. Παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτιριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των αποτυπωμάτων που ταυτοποιήθηκαν δεν είναι αυτά του σκηνοθέτη Ινδαρέ και των δύο γιων του, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κουκάκι: Αυτός είναι ο πασίγνωστος ηθοποιός που συνελήφθη η κόρη του

Κουκάκι: Κόρη γνωστού ηθοποιού συνελήφθη στην κατάληψη

Είκοσι ένα άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το Σάββατο για την εκκένωση των κτιρίων, που είχαν ανακαταληφθεί.

 

Πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες συνελήφθησαν στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες.

Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κόρη ηθοποιού

Ανάμεσα στις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και η κόρη γνωστού ηθοποιού.

Ο πατέρας της συλληφθείσας πρωταγωνιστεί σε δημοφιλή σειρά τηλεοπτικού καναλιού.

Επίσης, ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στον συντονισμό των καταλήψεων στο Κουκάκι.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίστηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί .