Καθαίρεσε τον Σταύρο Μπαλάσκα η ΠΟΑΣΥ29 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:28 μμ


Σάλος προκλήθηκε τη Δευτέρα από τις δηλώσεις περί «σκουπιδιών» και «σκόνης» που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥΣταύρος Μπαλάσκας.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ ενημερώνει ότι τον κήρυξε έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 17.00, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το περιεχόμενο των δηλώσεων – τοποθετήσεων του Αντιπροέδρου Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών και Ειδικού Γραμματέα, κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI (Δευτέρα, 26/08/2019, εκπομπή Online) και αποφάσισε ομόφωνα:

Να τον κηρύξει έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ.
Να παραπέμψει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Θα ρουφήξουμε τα σκουπίδια στα Εξάρχεια – «Σκόνη» οι μετανάστες (video)

Στο στούντιο του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας και μίλησε για την επιχείρηση το πρωί στα Εξάρχεια.

Ο Στάυρος Μπαλάσκας τόνισε αρχικά ότι: «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τον συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ: «Με την παρομοίωση σκουπίδιαεννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας; Όχι τους ανθρώπους;» με τον κ. Μπαλάσκα να απαντάει:

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Από το ίδιο πιάτο τρώει και ο… Μπαλάσκας; (video)

Μπαλάσκας: Τι απαντά για τα «σκουπίδια» και τη «σκόνη» στα Εξάρχεια (video)