Κεφαλλονιά: Σε εξέλιξη τέσσερα πύρινα μέτωπα στο νησί – Θυελλώδεις οι άνεμοι27 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:35 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:38 μμ


Τέσσερα είναι τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στο νησί της Κεφαλλονιάς. Τα πύρινα μέτωπα είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού να έχουν διασπαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν τις φωτιές.

Στις περιοχές Λαγκάδα, Πάστρα, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων και της απαγόρευσης απόπλου από τα λιμάνια, δεν μπορούν να φθάσουν στο νησί ενισχύσεις από την υπόλοιπη χώρα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες του νησιού να πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα ενεργά μέτωπα αλλά και να επιτηρούν τα χθεσινά καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών – Τι δείχνει ο χάρτης

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της επικράτειας λόγω και των ισχυρών βοριάδων. Σχεδόν όλη η δυτική Ελλάδα, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Κορινθία είναι «κίτρινες» στο χάρτη που εκδίδει η ΓΓΠΠ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Φωτιά σε Μαραθώνα, Αχαΐα, Αρκαδία και Κεφαλονιά: Ποια μέτωπα είναι σε εξέλιξη και που έσβησε η φωτιά