Κηδεία Κατσίφα: Πλήθος κόσμου έψαλε τον Εθνικό Ύμνο για το τελευταίο αντίο (photos-video)8 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:33 μμ


Φορτισμένο είναι το κλίμα στους Βουλιαράτες, όπου σε λίγη ώρα θα γίνει η ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Δεν σταματούν τα συνθήματα

Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού και φωνάζει συνθήματα ενώ ψέλνει και τον Εθνικό μας Ύμνο. Το πλήθος στην πλατεία δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό, να φωνάζει συνθήματα υπέρ του δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δείτε το Video:

Με την ελληνική σημαία το μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Έτοιμη να υποδεχθεί τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο έδαφός της είναι η γη στους Βουλιαράτες με τον θάνατό του την 28η Οκτωβρίου από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Στο μνήμα που ήδη έχει ετοιμαστεί βρίσκεται μέσα μια ελληνική σημαία για να «αγκαλιάσει» τον 35χρονο ομογενή στο τελευταίο του ταξίδι ενώ η ελληνική σημαία είναι χαραγμένη και πάνω στην ταφόπλακα μπροστά στο μνήμα.

 

Την ίδια ώρα μέλη της μειονότητας σχημάτισαν στο βουνό πάνω από τους Βουλιαράτες με πέτρες τη λέξη «ήρωας» ενώ στο νεκροταφείο φτάνουν στεφάνια συλλόγων βορειοηπειρωτών από όλο τον κόσμο.

Σε αυτοσυγκράτηση στην κηδεία Κατσίφα καλούν το ΥΠΕΞ και Προστασίας Πολίτη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 2.000 άτομα θα βρίσκονται στην κηδεία του 35χρονου ενώ κομβικό είναι το σημείο του ελέγχου διαβατηρίων. Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, από το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Τέσσερις προσαγωγές

Για προσαγωγές τεσσάρων Ελλήνων στην Αλβανία κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με το faxweb.al, οι αστυνομικοί εντόπισαν κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα και έτσι προχώρησαν σε προσαγωγές.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κατσίφας: Τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων – Εξονυχιστικοί έλεγχοι από τους Αλβανούς (video)