Κίναρος – κυρά Ρηνιώ: «Αυτός είναι ο χειρότερος φόβος της», λέει η κόρη της (video)2 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:49 μμ


Τέλος έλαβε η αγωνία για τη μοναδική κάτοικου της Κινάρου, αφού η κυρά Ρηνιώ, που αγνοούνταν από τη Δευτέρα, εντοπίστηκε σώα.

Η κόρη της κυρα Ρηνιώς, Ακαθή Κατσοτούρχη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και στη Νίκη Λυμπεράκη για τις ώρες αγωνίας που πέρασε όσο αγνοούνταν η μητέρα της, ενώ ευχαρίστησε και όσους βοήθησαν στο να λήξει ο συναγερμός.

«Πέταξε το Super Puma που δεν μπορούσε να προσγειωθεί αλλά προσέγγισε και βγήκε έξω η μητέρα μου, ήταν καλά και τους ενημέρωσε ότι το πρόβλημα ήταν το ρεύμα που δεν έχει και οι τροφές της είναι για λίγες μέρες ακόμα. Τις επόμενες μέρες θα μεταβούν από τον στρατό όπως με ενημέρωσαν, για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Το πολύ μισή με μια μέρα να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Εγώ μιλάω μαζί της τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Η μητέρα μου δεν φοβάται τη μοναξιά. Ο χειρότερός της φόβος είναι η κακοκαιρία και βγήκε αληθινός. Είναι πολύ δύσκολο να μεταβώ εγώ στην Κίναρο, αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια και πρέπει να βρεις κάποιο σκάφος για να πας. Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν για να έχουμε αυτή την ενημέρωση».

Εδώ και τρεις μέρες δεν υπήρχε επικοινωνία με την κυρά Ρηνιώ, την ηλικιωμένη που διαμένει μόνιμα στο νησάκι που βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Θρίλερ στην Κίναρο: Αγνοείται η μοναδική κάτοικος του νησιού (video)