Κολωνάκι-βόμβα: Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι κάμερες ασφαλείας28 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:09 μμ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε χθες, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει κυρίως ορισμένα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα οποία μπορεί να είναι αξιοποιήσιμα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη dna στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι και ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ ο νεωκόρος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό».

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για το τυφλό χτύπημα

Οµάδα που βρίσκεται στον «προθάλαµο» της τροµοκρατίας και αντιεξουσιαστές βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπηµα στο Κολωνάκι. Δύο βασικά σενάρια εξετάζουν οι αρχές για τους δράστες της επίθεσης στον Ιερό Ναό του Αγίου ∆ιονυσίου.

«Μαθητευόμενους» τρομοκράτες ή εχθρούς της εκκλησίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Σύµφωνα µε το πρώτο σενάριο, ίσως πρόκειται για οµάδα που βρίσκεται στον «προθάλαµο» της τροµοκρατίας και θέλησε να αναβαθµίσει τη δράση της, φτιάχνοντας έναν πιο «εξελιγµένο» εµπρηστικό µηχανισµό.

Οι αστυνοµικοί κάνουν λόγο για άτοµα που «πειραµατίζονται», έχοντας «βλέψεις» για σοβαρότερα χτυπήµατα. Η χθεσινή επίθεση στην εκκλησία του Κολωνακίου χαρακτηρίζεται «τυφλή», καθώς δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνηµα.

«Το modus operandi δεν παραπέµπει σε κάποια από τις γνωστές τροµοκρατικές οργανώσεις. Ο µηχανισµός δεν ήταν µεγάλης ισχύος και δεν προειδοποίησαν. Ωστόσο, δεν έχουµε να κάνουµε µε συνηθισµένη επίθεση αναρχικών.

Ο µηχανισµός περιείχε συνδεσµολογία: καλώδια, δύο µπουκάλια µε εύφλεκτο υγρό, µικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης και ρολόι. Ο κατασκευαστής είχε τις βασικές γνώσεις για αναβαθµισµένη ενέργεια. Κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει οι δράστες να κινούνται στις παρυφές της τροµοκρατίας» εξηγεί στο «Εθνος» αστυνοµική πηγή.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κολωνάκι βόμβα: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για το τυφλό χτύπημα

 Χτύπημα στο Κολωνάκι: «Oι τρομοκράτες είχαν σχέδιο» λέει η ΕΛ.ΑΣ.