Κορκονέας: Προκαλεί η υπεράσπιση – Μην τον καταστρέψετε για ένα λάθος9 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:02 μμ


Συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Κορκονέα Σαραλιώτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώτου, Βαγγέλη Ανδρούλα.

«Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός 15χρονου παιδιού»

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν και μέλη της συλλογικότητας «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας», οι οποίοι με την ευκαιρία του πρώτου διαλείμματος της διαδικασίας ανάρτησαν πανό έξω από το κτίριο με σύνθημα: «Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός 15χρονου παιδιού», απαντώντας ουσιαστικά στα όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Αναφορικά με τη διαδικασία της δίκης ο κ. Ανδρούλας περιέγραψε ως πραγματική τραγωδία τον θάνατο ενός τόσο νέου ανθρώπου, ωστόσο όμως επέμεινε ότι ο πελάτης του είναι αθώος ως προς αυτά που του αποδίδονται. «Ο θάνατος ενός νέου παιδιού όπως ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είναι κάτι τρομερό. Ακόμη και μπροστά στα όσα έχουμε δει εδώ μέσα η συγκεκριμένη απώλεια είναι πραγματική τραγωδία. Όταν κανείς έρχεται αντιμέτωπος με μια τόσο μεγάλη συμφορά θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη…», σημείωσε ο κ. Ανδρούλας υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι αθώος για την πράξη όπως του αποδίδεται.

Ένας άνθρωπος έκανε λάθος και του στοίχισε πολλά χρόνια φυλακή. Έντεκα χρόνια. Μην καταστρέψετε έναν άνθρωπο για να αποδοθεί Δικαιοσύνη». Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρούλας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας της από πρόθεσης ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διέκοψε για τις 20 Μαΐου 2019 όταν και θα δοθεί ο λόγος στους συνηγόρους υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστο Διαμάντη και Γιάννη Αλετρά. Πιθανότατα σε αυτή την ημερομηνία να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης, ωστόσο η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 19 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Κουφοντίνας: Καταγγέλλει «απάνθρωπες συνθήκες» νοσηλείας

Ένοχος ο Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια