Κορκονέας: Ξανά στο εδώλιο από τον Άρειο Πάγο για τη δολοφονία (video)6 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:22 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:22 μμ


Μπορεί να είναι τώρα ελεύθερος, όμως η κρίση του Αρείου Πάγου μπορεί να ξαναστείλει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στο εδώλιο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το σκεπτικό βάσει του οποίου ο ειδικός φρουρός δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με το οποίο έσπασε η ισόβια κάθειρξη που του επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό, αναπτύσσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το δικαστήριο που του «έσπασε» με το ελαφρυντικό τα ισόβια, δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν τη δολοφονία.

Αν το αίτημα Πλιώτα γίνει δεκτό από το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Κορκονέας κινδυνεύει να επιστρέψει στη φυλακή εφόσον καταδικαστεί εκ νέου σε ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Μάνα Γρηγορόπουλου: Αηδίασα όταν ο Κορκονέας ζήτησε να με δει (video)