Κοροναϊός: Ανησυχία – Κινέζοι στο «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς μέτρα ασφαλείας (video)29 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:43 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:43 μμ


Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, με πολλές χώρες στον κόσμο να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφύγουν κρούσματα του ιού. 

Στην Ελλάδα έντονο προβληματισμό προκαλεί ένα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Attica TV -εκπομπή ΝET 24  – και δείχνει Κινέζους τουρίστες να καταφθάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Κυριακή το βράδυ, αλλά να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος στους ταξιδιώτες.

Έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων του αεροδρομίου.

Νέος κοροναϊός: Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς και από την Κίνα

Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ηπειρωτική Κίνα έπειτα από την προειδοποίηση του Λονδίνου κατά των μη απαραίτητων επισκέψεων στη χώρα εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κοροναϊό.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, την BA.com, εμφανίζεται η πληροφορία ότι καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και για τον Φεβρουάριο.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η προτεραιότητά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλη σήμερα με email ο εθνικός αερομεταφορέας της Βρετανίας.

«Οι πελάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από ή προς την Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα BA.com».

Η Παπούα Νέα Γουινέα απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες από την Ασία

Η Παπούα Νέα Γουινέα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα δέχεται πλέον κανέναν ταξιδιώτη από την Ασία, ένα ακραίο μέτρο που έχει στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα, στη χώρα.

«Από σήμερα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα όλων των πολιτών που προέρχονται από ασιατικά αεροδρόμια και λιμάνια», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Παπούας Νέας Γουινέας σε επιστολή του που απηύθυνε στις αεροπορικές και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Εξάλλου το υπουργείο πρόσθεσε ότι το μοναδικό χερσαίο σύνορο της χώρας με την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, θα κλείσει αύριο Πέμπτη.

Κανένα κρούσμα του κοροναϊού δεν έχει καταγραφεί στην Παπούα Νέα Γουινέα, μία χώρα το υγειονομικό σύστημα της οποίας πάσχει από έλλειψη πόρων και η οποία ήδη αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά υγειονομικά προβλήματα, όπως η επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας, που είχε εξαλειφθεί στη χώρα το 2000.

Όσοι κάτοικοι της Παπούας Νέας Γουινέας επιστρέφουν από ασιατικές χώρες θα τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες. Το μόνο σημείο εισόδου και εξόδου από τη χώρα θα είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Πορτ Μόρεσμπι. Οι περισσότερες πτήσεις σε αυτό το αεροδρόμιο είναι εσωτερικού ή προέρχονται από τη γειτονική Αυστραλία.

Η διάρκεια του μέτρου δεν έχει διευκρινιστεί.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Νέος κοροναϊός: 132 νεκροί, σχεδόν 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα