Κορωνοϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των δύο Ελλήνων του «Diamond Princess»22 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:05 μμ


Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κορωνοϊό των δύο Ελλήνων, που επέβαιναν στο «Diamond Princess» και επαναπατρίστηκαν σήμερα Σάββατο από την Ιαπωνία.

Σημειώνεται ωστόσο ότι θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, οι δύο Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν το Σάββατο από το κρουαζιερόπλοιο.

Την Παρασκευή, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στην αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν είχαν εμφανίσει καμία συμπτωματολογία και είχαν αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής.

Εκεί τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο, οι δύο Έλληνες πολίτες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από την Κίνα.

Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κορωνοϊός: Στο «Σωτηρία» οι Έλληνες του Diamond Princess

Κορωνοϊός: Και δεύτερος νεκρός στην Ιταλία