Κορωνοϊός: Αρνητικός ο Κινέζος που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»12 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:12 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:48 πμ


Κορωνοϊός: Αρνητικός ο 33χρονος Κινέζος που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» νοσοκομείο.

Αρνητικές οι εξετάσεις του 33χρονου Κινέζου, ο οποίος εισήχθη στο Αττικόν ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό.

Ο 33χρονος, ο οποίος προσφάτως επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν και έσπευσε στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο Τμήμα Επειγόντων του θεραπευτηρίου, όπου ελήφθησαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και ο ασθενής αντιμετωπίστηκε ως να έχει τον κορωνοϊό.

Το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό και το πρώτο ανά την Ελλάδα στο οποίο έγινε άσκηση για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος.

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα

Σε κατάσταση… μόνιμου συναγερμού για τον κορωνοϊό βρίσκεται πλέον (και) η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία έγκαιρης ανίχνευσης και εντοπισμού κρούσματος. Ο 33χρονος Κινέζος, που βρέθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν σε απομόνωση στο πλαίσιο ελέγχου για λοίμωξη από τον κορωνοϊό, αποτέλεσε ένα ακόμη περιστατικό που προστέθηκε στα 100 και πλέον «ύποπτα» κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Το όνομα και η μετάδοση του κορωνοϊού

Στο μεταξύ, εχθές έγινε η ονοματοδοσία του νέου κορωνοϊού, Covid-19, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κ. Τεντρός Αντχανόμ. Όπως εξήγησε, το «co» αντανακλά στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια).

O εκπρόσωπος του Οργανισμού επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, κάτι που – εκτός των περισσότερων κρουσμάτων – θα σημαίνει και υψηλότερο κόστος για την αντιμετώπισή του.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653, με βάση τα τελευταία στοιχεία Ο αριθμός των θανάτων έχει πλέον ξεπεράσει αυτών της προηγούμενης επιδημίας με τον ιό SARS. Σημειώνεται ότι η θνησιμότητα του νέου ιού είναι πολύ μικρότερη του SARS ο οποίος είχε θνησιμότητα 10%.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κορωνοϊός: Αγωνία για 33χρονο Κινέζο στο Αττικόν – Σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα