Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι δύο Έλληνες του Diamond Princess22 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:41 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:44 πμ


Στον δρόμο της επιστροφής βρίσκονται οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπολοιο Diamond Princess -το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε «καραντίνα» στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας- σύμφωνα με το σχέδιο επαναπατρισμού τους που συντόνισαν οι ελληνικές αρχές και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας.

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκάφος σήμερα. Μαζί τους και 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης στις χώρες τους από το Τόκιο της Ιαπωνίας. Άγνωστος μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των επαναπατρισθέντων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό αεροσκάφος που θα τους παραλάβει από το Τόκιο και στο οποίο επιβαίνει ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει δύο στάσεις: Μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας. Πόλεις, στις οποίες θα αποβιβαστούν οι επαναπατρισθέντες πολίτες των αντίστοιχων χωρών.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος θα καταλήξει στη ναυτική βάση της Ρώμης, όπου περιμένει τους Έλληνες αεροσκάφος C27 της πολεμικής μας αεροπορίας. Άγνωστη παραμένει η ώρα της άφιξής τους στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από εκεί πάντως, θα τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο θα τους διακομίσει -ανάλογα με την ώρα της επιστροφής τους- ή στο νοσοκομείο “Σωτηρία” ή στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Να τονιστεί ότι οι δύο Έλληνες επαναπατρισθέντες πολίτες είναι απόλυτα υγιείς, καθώς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού. Όμως, θα χρειαστεί να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο αναφοράς της χώρας, για 14 ημέρες.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου – Σε κλίμα πανικού η ανακοίνωση