Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα26 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:07 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:09 μμ


Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με μία γυναίκα 38 χρονών στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία

Oικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και λαμβάνει αντιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόκειται για τον 57χρονο άνδρα από τον Πειραιά που εισήχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοίμωξης από κορωνοϊό, με επικρατέστερο τον πυρετό.

Ο άνδρας είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετά από σύντομη παραμονή στο σπίτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικό υλικό που απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο 57χρονος νοσηλεύεται ήδη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με καλή κλινική εικόνα και του χορηγείται ήδη η ενδεδειγμένη αγωγή ενώ οι οικείοι του είχαν τεθεί προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εν τω μεταξύ στο «Λαϊκό» νοσοκομείο έχει εισαχθή ένα ακόμα ύποπτο κρούσμα και ελέγχεται το ληφθέν γενετικό υλικό από το Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Κικίλιας: Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα λάβει χώρα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με τα επόμενα βήματα, που αφορούν στον κορωνοϊό, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, ύστερα κι από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, μία 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία έχει προσβληθεί από τον ιό και βρίσκεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το video:

 Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κορωνοϊός: Αυτή είναι η ΠΝΠ – Πότε θα κλείσουν λιμάνια, σχολεία, θέατρα, εστιατόρια