Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Αττικό Νοσοκομείο για ύποπτο κρούσμα (video)11 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 7:06 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:09 μμ


«Σειρήνες» επιφυλακής έχουν σημάνει στο νοσοκομείο Αττικόν για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για Κινέζο που ταξίδεψε στη χώρα μας πριν από 14 μέρες περίπου. Μάλιστα, ειδοποίησε μόνος του τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μεταφέρεται αυτοβούλως, με το ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνισε συμπτώματα που τον ανησύχησαν. Στα Επείγοντα σήμανε συναγερμός και αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως προβλέπεται, αναμένεται να ληφθεί δείγμα για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Στο Αττικόν υπάρχει εμπειρία από προηγούμενες επιδημίες αλλά και ειδικοί επιστήμονες που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα νοσηλεύεται για 4η ημέρα ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το νέο του όνομα (video)

Όνομα αλλάζει ο νέος κορωνοϊός, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.016 άνθρωποι στην Κίνα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΤέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ο κορωνοϊός θα ονομάζεται «Covid-19», εξηγώντας ότι οι άλλες ονομασίες θα ήταν «ανακριβείς» και ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο στιγματισμός.

Σύμφωνα με τον Τέντρος, το «co» παραπέμπει στη λέξη «κορόνα», το «vi» στον «ιό» και το τελικό «d» στη λέξη «desease» (ασθένεια στα αγγλικά). Ο αριθμός 19 αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο πρωτοεμφανίστηκε (2019).

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

«Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση σε όλον τον κόσμο να ενώσει τις προσπάθειές του ώστε να αποφευχθούν «και άλλα κρούσματα και πολύ υψηλότερο κόστος». Εκτίμησε ωστόσο ότι «υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να σταματήσουμε» την εξάπλωση του νέου ιού.

«Ζητούμε από τις χώρες να είναι όσο πιο επιθετικές γίνεται, ακόλουθούμε μια στρατηγική περιορισμού», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κορωνοϊός στην Κίνα: 108 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο – Συνολικά 1.016 οι νεκροί

Κορωνοϊός: «Μαύρος κύκνος» για τις αγορές;