Κουκάκι: Αυτός είναι ο πασίγνωστος ηθοποιός που συνελήφθη η κόρη του13 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:43 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:49 πμ


Μετά την εμπλοκή της οικογένειας του σκηνοθέτη Ινδαρέ, ακόμη ένα πρόσωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο συνδέεται με τις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι κόρη πασίγνωστου ηθοποιού ήταν μεταξύ των συλληφθέντων του Σαββάτου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με την Espresso, ο πατέρας της 17χρονης κοπέλας είναι ο αγαπημένος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του Open.

Μάλιστα, όπως περιγράφουν στην Espresso αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, η κόρη του ηθοποιού «ήταν μεταξύ των ατόμων που πετούσαν αντικείμενα από το παράθυρο της κατάληψης, με στόχο τους αστυνομικούς που προχωρούσαν στην εκκένωση».

Δίωξη σε 20

Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων χθες στο Κουκάκι κατά την διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτίρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες . Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και μία ανήλικη η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.

Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων. Οι φίλοι και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, πέταξαν στους άντρες της ΕΛΑΣ καφέδες και μπουκάλια νερό ενώ κατά των αστυνομικών εκτοξεύθηκαν ακόμη και καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ενώ στο σημείο, εντός και εκτός των δικαστηρίων , παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κουκάκι: Βίντεο – ντοκουμέντο από την διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. (photos)