Κουκάκι: Καταγγελία ότι ΜΑΤ απαίτησαν να μπουν σε σπίτι και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη18 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:49 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:56 πμ


Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί κατά τη διάρκεια τριπλής επιχείρησης  της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί μία καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτη διπλανού κτιρίου από αυτό που τελεί υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου, ο οποίος δήλωσε πως ομάδα αστυνομικών ζήτησαν άδεια για να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσουν την επιχείρηση εκκένωσης. Όπως μετέδωσε το Open, όταν εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, έβγαλαν όπλα μπροστά στα δύο παιδιά του και τον συνέλαβαν.

«Τους έριξαν στο πάτωμα, τους έδεσαν τα χέρια και τους έδειραν»

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη που συνελήφθη, μιλώντας στον ANT1, δήλωσε: «Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν στον σύζυγό μου να περάσουν μέσα από το σπίτι για να μπούνε στο διπλανό, εκείνος τους είπε «έχετε χαρτί του εισαγγελέα;», «όχι δεν έχουμε» απάντησαν, «εντάξει, αν φέρετε χαρτί του εισαγγελέα θα σας αφήσω να περάσετε», τους είπε. Έκλεισε η πόρτα. Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν. Κάποια στιγμή, ακούσαμε βήματα στη δική μας ταράτσα, ανέβηκαν τα παιδιά μου και ο άντρας μου να δούνε τι γίνεται. Είδαν λοιπόν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας».

Όπως δηλώνει, όταν ρώτησαν τις αστυνομικές δυνάμεις αν έχουν εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους έδεσαν τα χέρια και τους έδειραν. Όταν ανέβηκε και η ίδια να δει τι γίνεται, την απείλησαν και της είπαν: «Φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα», ενώ τονίζει πως είδε άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα. Η γυναίκα συμπληρώνει πως μετά από όλα αυτά, έφτασε εισαγγελέας στο σπίτι και έκαναν έρευνα, για να διαπιστώσουν εάν έκρυβαν καταληψίες στον χώρο.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, σε ένα από τα μέλη της οικογένειας έχουν περάσει κουκούλα στο κεφάλι:

Βίντεο με τις καταγγελίες

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Κουκάκι: Τριπλή εκκένωση κτιρίων – Ένταση, συλλήψεις και χημικά (video)