Κουκάκι: Ποιος είναι ο σκηνοθέτης που συνελήφθη μαζί με τους γιους του (video)18 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:20 μμ


Δύο αδέλφια, ο ένας φοιτητής και ο άλλος ασκούμενος δικηγόρος και ο πατέρας τους, σκηνοθέτης, είναι οι τρεις συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου, από την επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι.

Πρόκειται για γνωστό και βραβευμένο σκηνοθέτη, που αρνήθηκε την παρουσία και το πέρασμα της Αστυνομίας από το σπίτι του. Σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου, είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές.

Όπως κατήγγειλε η σύζυγός του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ινδαρές και οι δύο γιοι του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την κατάληψη, και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους «χωρίς ένταλμα».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ινδαρές

Ο Δημήτρης Ινδαρές γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις στην Πάντειο (1987) και σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου (1987). Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο.

Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου. Σκηνοθέτησε τις ταινίες μικρού μήκους: «Η Κυρία Έρση», 1987, «Το κυνήγι της πάπιας», 1991 (Α’ Βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο 32ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), τα ντοκιμαντέρ «Περί χαρακτικής», 1996, «Μια ταινία για την ταινία «Προστάτης Οικογενείας» του Νίκου Περάκη (Making of)», Mega Channel, 1997, «Πάτρα, μια περιπλάνηση», 1999, και τις ταινίες μεγάλου μήκους «Ο τσαλαπετεινός του Wyoming», 1995 (Βραβεία καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ήχου στο 36ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), και «Γαμήλια νάρκη», 2003 (Βραβεία ερμηνείας β’ ανδρικού ρόλου, για τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, και σεναρίου για τπν Δημήτρη Ινδαρέ, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και Πλατινένιο βραβείο για την καλύτερη κωμωδία στο WorldFest/Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον, 2004).

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κουκάκι: Τι αναφέρει το σημείωμα με τις «οδηγίες άμυνας» για τις καταλήψεις (video)